Aziatische Tonijnmousse met Wasabimayo

4 personen
30 minuten
Voorgerecht
Tonijn

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 ℃. Snijd de bevroren bladerdeeg in reepjes van ½ cm breed, bestrijk met het eimengsel en bestrooi daarna met de sesamzaadjes. Bak deze 10 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

2. Meng de mayonaise, wasabi en mosterd tot een gladde saus.

3. Doe de rode peper, John West Tonijn (uitlekken niet nodig) en crème fraîche met de geraspte gemberwortel, serehpoeder en sojasaus in een maatbeker en meng alles met de staafmixer tot een mooie gladde massa.

4. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze daarna in kleine blokjes.

5. Vul de amuseglaasjes met een laagje komkommerblokjes en spuit er vervolgens met een spuitzak een dun laagje tonijnmousse op. Verdeel tot slot de wasabimayo over de glaasjes.

6. Serveer de glaasjes met de bladerdeegstengel.

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Tonijnmoot met een vleugje water (120 g)
  • ¼ rode peper
  • 50 g crème fraîche
  • 1 el sojasaus
  • ½ tl gemberwortel, fijn geraspt
  • 1 tl serehpoeder (limoengraspoeder)
  • 2 el mayonaise
  • 1½ tl wasabi
  • 1 tl mosterd
  • ¼ komkommer
  • 1 plakje bladerdeeg
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 opgeklopt ei
Delen
Print