Alaska’s zalmrollade

4 personen
30 minuten
Feest
Zalm rood

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C / hete lucht oven 180°C / gasoven stand 6. Rasp de Parmezaanse kaas, splits de eieren en was de spinazie grondig indien dit nog niet gebeurd is.
  2. Vet een 20x30cm Swiss roll bakblik in en bekleed het met niet-klevend bakpapier. Indien u niet in het bezit bent van zo'n bakblik, gebruik dan een platte schaal om in te braden met een opstaand randje van zo’n 1.5 cm. Vergeet niet ook de zijkanten in te vetten en met bakpapier te bekleden! Vet het bakpapier nog lichtelijk in om te voorkomen dat de rollade er alsnog aan blijft kleven.
  3. Kook de spinazie voor ongeveer 5 minuten in een klein beetje water tot de spinazie slap wordt. Laat de spinazie goed uitlekken en druk al het overtollige water eruit. Hak de spinazie vervolgens fijn en laat het ietwat afkoelen.
  4. Doe de spinazie in een grote kom en voeg het eigeel en de geraspte kaas toe. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Klop in een andere (vetvrije!) kom het eiwit op tot het stijf is. Meng dit met een grote spatel rustig en luchtig door het spinazie-mengsel. Plaats het geheel in het bakblik en verdeel het goed. Bak het geheel voor 10-12 minuten tot de rand lichtelijk goud gekleurd is.
  6. Haal uit de oven, pel het bakpapier er van af en laat hem afkoelen. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de tomaten en snijd de tomaten in kleine blokjes. Hak de verse kruiden fijn, laat de zalm uitlekken en verwijder eventuele vel en graten.
  7. Klop de Philadelphia kaas op tot deze romig en zacht is. Mix dit vervolgens met de crème fraîche, zalm, tomaten en kruiden. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over de spinazie en rol het geheel op vanaf het korte eind. Laat het geheel (in de koelkast) afkoelen tot het aangesneden kan worden.

Ingrediënten

  • 1 blik John West Wilde Rode Zalm (213g)
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 4 eieren
  • 300 g verse spinazie
  • 2 tomaten
  • 2 el verse kruiden (bieslook, peterselie of dille)
  • 200 g Philadelphia-light kaas
  • 4 el crème fraîche
  • olijfolie
  • zout en peper
Delen
Print