Paspoort Brenda & Erik

27 augustus 2018 geplaatst

Meet Erik te Velthuis en Brenda Frunt. Beiden echte kenners van goede en gezonde
voeding, maar dan wel allebei net een tikkie anders. Erik is namelijk de chefkok op
Papendal, hét topsportcentrum van Nederland. Hij kookt en bereidt al jarenlang maaltijden
voor topsporters en tracht keer op keer met goede voeding het beste uit de sporters te
halen. En met succes! Brenda Frunt is sportdiëtiste van de Voedingsacademie. Zij weet dan
ook álles over voedingswaarden, vitamines en de behoeften van het menselijk lichaam.
Samen bundelden ze hun krachten en schreven ze de sportieve kookboeken “Goud op je
Bord” - boordevol lekkere gezonde gerechten, kookinspiratie en interviews met topsporters.
 
Om gezond en gevarieerd te eten, wordt er vaak gewezen op het eten van vis. Dit lijkt soms
best wel lastig. Vragen als “Hoe combineer ik vis? Welke vis moet ik eten? Waar haal ik mijn
vis vandaan? Is vis uit een blikje wel gezond genoeg?” poppen misschien wel in je hoofd op.
Het hoeft echter helemaal niet zo moeilijk te zijn! Wist je namelijk dat vis in blik net zoveel
goede voedingswaarden als verse vis bevat en dat John West meer dan 50 visproducten in
de schappen heeft staan waarmee je kunt variëren?
 
Dat was voor Erik en Brenda dan ook aanleiding om aan de slag te gaan met o.a.
sardientjes, makreel, tonijn, zalm en ansjovis van John West. Afspraak: wij leveren de
blikjes, zij doen het kookwerk en geven tips over hoe te combineren. Daaruit kwamen
visrecepten die naast geschikt voor een sportieve lifestyle (hello fitgirls & fitboys) ook nog
eens bijzonder makkelijk te maken zijn. Winning!
Delen

Ook interessant

Eet je flexibel!

Dat vis gezond is, dat weten we inmiddels wel. Maar waarom is een vet visje op zijn tijd zo goed voor ons? ...

Lees meer

Het goede uit de zee

De kleinste vissen uit de zee kunnen soms de grootste gezonde voordelen hebben voor ons lichaam. Vis en zeekraal zijn bommetjes van ...

Lees meer