Hoe belangrijk is makreel voor jou?

29 maart 2019 geplaatst

Dat vis gezond voor je is, dat weet iedereen wel. Maar hoe belangrijk is makreel eigenlijk voor je? Wij vragen het aan sportvoedingsexpert Brenda Frunt. Vette vissoorten, zoals makreel, zijn daarom een goede toevoeging aan je voeding. Makreel zit boordevol met gezonde omega 3-vetzuren en laat dat nou ontzettend belangrijk voor een goede gezondheid. Brenda: ‘Een van de beste manieren om de juiste hoeveelheid omega 3 binnen te krijgen is door makreel te eten. Eén blikje John West Easy Peel Makreel is voldoende voor je aanbevolen wekelijkse hoeveelheid Omega3.’ Maar wat weten we eigenlijk over makreel en de goede eigenschappen?

 

De makreel is herkenbaar door zijn langwerpige lichaam en groenblauwe rug. Deze vissoort kom je onder andere tegen in de Noordzee, Middellandse Zee en Atlantische Oceaan. Ze leven voornamelijk van plankton en vislarven. Makreel bevat veel belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine A en D, eiwitten en mineralen als calcium, ijzer en magnesium. Daarnaast bevat het een grote hoeveelheid aan gezonde omega 3-vetzuren. Dit zijn essentiële vetzuren die je lichaam nodig heeft, maar zelf niet kan aanmaken. Omega 3 heeft veel goede eigenschappen. Het heeft een ontstekingsremmende functie in je lichaam en versterkt daarmee ook je immuunsysteem. Doordat Omega 3 ontstekingsremmend werkt, helpt het ook de kans op diabetes te reduceren. Daarnaast speelt het ook een cruciale rol in je hersenen. Omega 3-vezturen helpen bij de verbetering van je geheugen en prestaties. Het is dus belangrijk om genoeg van deze vetzuren uit je voeding te halen.

 

Brenda: ‘Met makreel kun je alle kanten op en is daarom goed te verwerken in lunch, diner, borrel en zelfs ontbijtgerechten. Wat denk je van een salade met de malse Easy Peel Makreel of een omelet met makreel en groenten.’ Wil je een lunch met een bom aan goede vetten? Ga dan voor deze heerlijke sandwich met makreel en avocadocrème, boordevol met omega 3 uit makreel en omega 9 uit avocado. Lekker én verantwoord dus! Daarnaast is de nieuwe Easy Peel Makreel verbeterd. Niet alleen heeft het een handig, makkelijk open te maken jasje gekregen, ook de makreel zelf heeft een verbeterde kwaliteit en een optimale smaak. Bon appetit! 

 

Kijk hier voor meer receptinspiratie

 

19JOH.001_Makreel-1200x628-V5

Delen

Ook interessant

Goed voorbereid weer aan de slag!

Wat een heerlijk weer! Het lijkt wel of de lente nu al is gestart. Begint het bij jou dan ook weer te ...

Lees meer

Lekkere eiwitten

Sporten en eiwitten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder voldoende eiwitten, kun je net zo goed niet de sportschool induiken en je ...

Lees meer