Goed voorbereid weer aan de slag!

26 februari 2019 geplaatst

Wat een heerlijk weer! Het lijkt wel of de lente nu al is gestart. Begint het bij jou dan ook weer te kriebelen om lekker sportief aan de slag te gaan? John West werkt samen met sportvoedingsdeskundige Brenda Frunt en heeft voor jou de beste tips!

 

Begin je weer actief met sporten of wil je gaan beginnen? Dan is een goede voorbereiding het halve werk. Tijdens je training wil je er natuurlijk helemaal voor gaan, maar dat kan alleen met een dosis voldoende energie en liefst zonder enorme spierpijn achteraf. Brenda: “Start je dag altijd met een goed ontbijt. Het is namelijk niet verstandig om te sporten op een lege maag, omdat je spieren dan te weinig energie krijgen. Afhankelijk van hoe actief je dag is, kun je bijvoorbeeld gaan voor een lekkere omelet met zalm. Vis bevat veel proteinen of eiwitten (wist je dat eiwit een ander woord is voor proteine?) die belangrijk zijn voor de voeding van je spieren, spieropbouw en -herstel. Na een goed ontbijt wordt de kans op blessures daarnaast kleiner, omdat je minder snel moe wordt en dus ook minder snel foutjes gaat maken. Liever een lichter ontbijt? Ga dan voor magere kwark met fruit en muesli.”

 

Heb je een actieve ochtend gehad? Vergeet dan niet om goed te lunchen. Kies bijvoorbeeld voor een tonijnsalade met quinoa, avocado en feta. Door de eiwitten van de tonijn kunnen je spieren weer aansterken en het is eenvoudig te maken! Brenda: ‘’Wil je snel weer trainen zonder al te veel spierpijn? Houd er dan rekening mee dat het belangrijk is om na het trainen zo’n 20 gram eiwitten te nemen voor je spierherstel. Dé eiwittopper is tonijn, deze bevat per 100 gram zo’n 26 gram eiwit.” 

 

Ben jij er klaar voor om weer aan de slag te gaan?

 

Kijk hier voor receptinspiratie

 

Goed voorbereid aan de slag

 

Delen

Ook interessant

Hoe belangrijk is makreel voor jou?

Dat vis gezond voor je is, dat weet iedereen wel. Maar hoe belangrijk is makreel eigenlijk voor je? Wij vragen het aan ...

Lees meer

Meer sporten in 2021? Let ook op je voeding!

Januari: de eerste weken van een gloednieuw jaar. Vol plannen en mogelijkheden waar je natuurlijk het allerbeste uit wil halen. Staat ‘meer ...

Lees meer