Geniet meer tijdens je vakantie

19 augustus 2019 geplaatst

Heerlijk…vakantie! Hét moment om even alles los te laten. Vaak ook je vaste eetpatroon. Maar hoe zorg je ervoor dat je ook tijdens je vakantie gezond blijft? Sportdiëtiste Brenda geeft handige tips om gezellig en toch gezond vakantie te vieren! 

Natuurlijk is vakantie om te genieten, maar je wilt niet alleen maar ongezond eten. Hoe vind je daar de balans in? Brenda: “Als je basis goed is, kun je toch heerlijk genieten van bijvoorbeeld een pizza, ijsje of glaasje wijn. Probeer je daarom zoveel mogelijk aan je normale ritme van eetmomenten te houden. Zo voorkom je dat je ongemerkt de hele dag door eet.”

“Blijf op vakantie bij elke maaltijd een flinke portie groenten nemen. Dat zorgt ervoor dat je lang verzadigd bent en minder neiging hebt tot tussendoortjes. Toch zin in een tussendoortje? Een paar stukjes watermeloen zijn in de zon heerlijk verfrissend en beter dan een zakje chips.” Kom maar op met dat fijne zomergevoel!

Wat gaat er mee op vakantie? Hardloopschoenen! Naast relaxen wil je op vakantie soms ook wat bewegen. Brenda: “Neem je sportschoenen mee! Maak in de ochtend of avond een flinke wandeling, huur een fiets of ga lekker surfen. Bewegen kan overal en helpt zeker mee aan je goede basis! En je ziet ook vaak meer van de mooie omgeving. Een heerlijke, actieve afwisseling naast lekker luieren.”

Wees vooral niet te streng voor jezelf. Het blijft tenslotte vakantie, geniet!

 

Delen

Ook interessant

Eet lekker en gezond thuis!

Of je nu ineens héél veel ballen hoog te houden hebt, het sporten moet missen, of de deur niet meer uit mag ...

Lees meer

Gezonde keuzes voor het hele gezin

Gezonde keuzes maken. Het lijkt soms behoorlijk ingewikkeld. We worden om de oren geslagen met, vaak tegenstrijdige, tips en adviezen. Maar waar ...

Lees meer