Eet je flexibel!

11 november 2018 geplaatst

Dat vis gezond is, dat weten we inmiddels wel. Maar waarom is een vet visje op zijn tijd zo goed voor ons? Vette vis bevat de omega-3 vetzuren EPA en DHA. Deze vetzuren zijn onderdeel van de buitenkant, de celmembranen, van cellen. Omega-3 zorgt ervoor dat de celmembranen vloeibaar zijn. Hoe vloeibaarder de buitenkant van een cel is, hoe flexibeler de cel. Zo kunnen cellen onderling goed communiceren, en dat is van groot belang voor ons. Waarom? Omega-3 vetzuren dragen bij aan ons immuunsysteem en werken ontstekingsremmend. Flexibele cellen zorgen voor flexibele mensen! Als je twee keer per week vis eet, krijg je een prima dosis omega-3 vetzuren binnen. Waar wacht je nog op? Deze groentequiche met wilde roze zalm biedt de omega-3 vetzuren die je nodig hebt, en het is nog lekker ook. 

Delen

Ook interessant

Hoe belangrijk is makreel voor jou?

Dat vis gezond voor je is, dat weet iedereen wel. Maar hoe belangrijk is makreel eigenlijk voor je? Wij vragen het aan ...

Lees meer

Meer sporten in 2021? Let ook op je voeding!

Januari: de eerste weken van een gloednieuw jaar. Vol plannen en mogelijkheden waar je natuurlijk het allerbeste uit wil halen. Staat ‘meer ...

Lees meer