Tonijn, gezonde proteïnebron met smaak!

10 januari 2017 geplaatst

Lekker bewegen hoort bij een gezond leefpatroon. Hoe je dat precies invult, is natuurlijk helemaal aan jou. Misschien is het je voornemen om in het nieuwe jaar dagelijks de sportschool in te duiken, misschien pak je gewoon wat vaker de fiets in plaats van de auto – alle beetjes helpen.

Hoe dan ook, wanneer je je spieren aan het werk hebt gezet heeft je lichaam extra energie nodig om te herstellen. Kies daarom na een inspanning voor een maaltijd waar lekker veel eiwitten in zitten. Vis dus! Eiwitten, oftewel proteïnen, zijn namelijk de bouwstenen van je spieren en zorgen ervoor dat je botten sterk blijven.

Als het gaat om eiwitrijke visproducten, dan scoort tonijn hoog. Deze prachtvis is een natuurlijke bron van energie en licht verteerbaar. Het is niet voor niets één van de meest gegeten vissoorten in Nederland. Naast proteïnen is tonijn ook rijk aan vitamine D, B12, B3 (niacine) en bevat weinig vet. Vitamine D helpt eveneens bij het sterk houden van je spieren en botten, vitamine B12 en niacine dragen bij aan het behouden van een gezonde huid. John West Tonijn in water bevat bovendien weinig vet én je kunt er eindeloos mee variëren.

Heb je een pittige training achter de rug? Maak dan deze pasta met Tonijn, rucola en olijven in tomatensaus. Liever een lichte maaltijd voor je workout? Dan is deze sportieve salade met Tonijn en witte bonen perfect. Zorg er dus voor dat je altijd een voorraad blikjes Tonijn van John West in huis hebt.  Zo kun je voor of na elke inspanning een voedzame maaltijd met flink wat eiwitten bereiden. En het smaakt natuurlijk geweldig.

Delen

Ook interessant

Nieuw: Gerookte Sardines in Extra Vergine Olijfolie & Mediterraans

NIEUWE PRODUCTEN! John West heeft 2 nieuwe producten. Gerookte Sardines in Extra Vergine Olijfolie en Gerookte Sardines Mediterraans. Heerlijke malse sardines (sprattus ...

Lees meer

Nieuw: Zalmstukjes met Dille of Citroen & Tijm

Nieuwe producten! John West heeft 2 nieuwe producten. De zalmstukjes met citroen & tijm en de zalmstukjes met dille. De zalm die ...

Lees meer