‘Sardines met het witte goud’

16 mei 2017 geplaatst

Niet voor niks worden asperges het witte goud genoemd, ze zijn zo heerlijk van smaak. Misschien ook omdat ze maar een beperkte tijd verkrijgbaar zijn, maakt ze extra lekker. Ik vind een gerecht met asperges altijd feestelijk en dat komt goed uit, want John West bestaat 160 jaar, een feestje waard toch!!! Dat is de rede dat ik een overheerlijke combinatie heb gemaakt van witte asperges en producten van John West, namelijk een salade van witte asperges, zelfgemaakte ansjovismayonaise en sardines met ei. Dit gerecht is lekker als lunch, maar ook als voorgerecht. Natuurlijk kan je deze overheerlijke salade ook bij de BBQ of picknick eten. Ik heb gekozen voor Sardinefilet zonder graat in Extra Vergine Olijfolie, zodat ik geen extra dressing meer hoef te gebruiken.

 

Wil je dit gerecht zelf maken lees hier het recept.

astrid

Delen
WP_Post Object ( [ID] => 1365 [post_author] => 1 [post_date] => 2017-03-21 08:17:58 [post_date_gmt] => 2017-03-21 08:17:58 [post_content] =>

Astrid Petit is foodblogger en Bourgondiër pur sang. Ze heeft haar eigen bedrijf en samen met haar man, die een boerderij runt, heeft ze drie kinderen. Best een druk leven dus. Daarom vindt Astrid het belangrijk om ondanks de drukte en hectiek samen met het gezin gezellig en gezond te kunnen eten. Daar schrijft ze over op haar leuke foodblog Bon Apetit. Want hoe kun je nou 
lekker, simpel en vooral betaalbaar koken voor het hele gezin? Dat is een stuk simpeler dan je denkt, zo bewijst ze met haar heerlijke recepten. Vandaag serveert ze een soep van Sardinefilets met Rouille.

"Soep vind ik het meest veelzijdige gerecht. Je kan van bijna elke groente een soep maken van tomaten, knolselderij tot pompoen. Soep kun je eten bij de lunch, voorgerecht en zelfs als hoofdgerecht. Soep is eigenlijk het ultieme comfortfood, smaakt altijd, zelfs als je ziek bent. Omdat nog veel mensen rondlopen met verkoudheden of zelfs griep (ik ben ook flink ziek geweest), heb ik een heerlijke soep bereidt. Van zoete aardappels, uien en wortels heb ik een verukkelijke soep gemaakt, extra lekker door de toevoeging van sardientjes. Dit in combinatie met een simpele zelfgemaakte Rouille (sausje van o.a. knoflook) en geroosterd brood, je weet niet wat je proeft, zo ontzettend lekker!

Ik heb gekozen voor Sardinefilets met een vleugje extra vergine olijfolie, omdat je de olie uitstekend kunt gebruiken om de uien in te smoren.  Zo krijg je op een heel eenvoudige manier een lekkere smaak aan de soep.  Snel klaar, lekker en van het seizoen, wat wil je nog meer!!! 

Buon appetite!!"

astrid

[post_title] => "Soep is het ultieme comfort food" [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => soep-is-comfort-food [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-03-21 08:18:30 [post_modified_gmt] => 2017-03-21 08:18:30 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://visopzijnbest.john-west.nl/?post_type=artikelen&p=1365 [menu_order] => 0 [post_type] => artikelen [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw )

Ook interessant

“Soep is het ultieme comfort food”

Astrid Petit is foodblogger en Bourgondiër pur sang. Ze heeft haar eigen bedrijf en samen met haar man, die een boerderij runt, ...

Lees meer

Bon Apetit

Dit is Astrid Petit, foodblogger en Bourgondiër pur sang. Ze heeft haar eigen bedrijf en samen met haar man, die een boerderij ...

Lees meer
John West gebruikt cookies zodat er rekening wordt gehouden met uw interesses en je bezoek gemakkelijker verloopt. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Lees hier meer
Ik begrijp het