De lekkerste vis zit in blik!

12 december 2016 geplaatst

Als je weleens naar Portugal op vakantie gaat, is het je misschien opgevallen: tijdens zo'n eindeloze zomeravond op een terrasje aan de haven kun je als borrelhapje zogenaamde 'Conservas' bestellen. Dat is vis in blik, geserveerd op een bordje met wat brood. Heel simpel, maar zo puur van smaak! De visjes komen in allerlei soorten en varianten. Ze worden ingelegd in water, kruiden, olijfolie of tomatensaus. Vaak wordt er paté van gemaakt: met name de sardientjespaté is om je vingers bij af te likken. De Portugese blikjes zijn vaak prachtig verpakt, met felle kleuren en historische plaatjes. Niet alleen heerlijk als borrelhapje dus, maar ook echte collectors items die perfect zijn als kleurrijk souveniertje voor thuis. Wist je trouwens dat er in Portugal 'Bars de Conservas' bestaan, waar werkelijk alles uit een blikje komt?

Inmiddels zijn de conservenblikjes ook buiten Portugal geliefd. Er bestaan zelfs barretjes en delicatessenwinkels die volledig geweid zijn aan conservenblikjes! Zo kon je een paar jaar terug in Londen heerlijk eten bij de Canned Fish Pop Up Shop. Het zou ons niets verbazen als er binnenkort zo'n zelfde Pop Up restaurant zou opduiken in Nederland!

Steeds meer chefkoks ontdekken dus hoe lekker je kunt koken met vis uit blik.

Natuurlijk ook 'onze' Jaymz Pool. Hij ging aan de slag met onze Sardientjes uit blik en maakte er iets heel bijzonders mee. Kijk maar! 

Delen
WP_Post Object ( [ID] => 804 [post_author] => 1 [post_date] => 2016-12-07 10:00:31 [post_date_gmt] => 2016-12-07 10:00:31 [post_content] =>

Chef-kok Jaymz Pool, bekend van het rebelse tv-programma Born2Cook, duikt voor John West in de wereld van vis in blik.

Ken je Jaymz nog? In Born2Cook was wekelijks te zien hoe deze Nieuw-Zeelandse chef en zijn Canadese maatje Mike Zaitsoff vol enthousiasme verrassende gerechten op tafel toverden. De uitvinders van het lounge-koken, zo werden deze twee jonge honden ook wel genoemd: eenvoudige recepten, wél spannend door de soms onverwachte combinaties. Makkelijk om te bereiden en altijd met mooie, pure ingrediënten.

Daarnaast kookte Jaymz in legendarische Amsterdamse clubs zoals 11 en Trouw, de voorlopers van de zogenaamde Nouveau Ruig-beweging: eerlijk koken zonder gedoe, vaak op gekke plekken in de stad. Geen opsmuk, wel topkwaliteit. Inmiddels staat Jaymz aan het hoofd van de keuken van zijn eigen Yokiyo, een Koreaans restaurant dat onlangs van de Wallen verhuisde naar Amsterdam-Oost. Koreaans eten is momenteel hot – figuurlijk in ieder geval. Het is een soort Aziatische BBQ waarbij je ook kleinere hapjes bestelt. Je zit samen aan tafel en deelt de gerechten met elkaar. Heel gezellig. Het is bovendien een keuken waarin veel vis wordt gebruikt.

De komende weken zal Jaymz op onze website en Facebook-pagina in inspirerende filmpjes de lekkerste recepten met de visproducten van John West voor je klaarmaken. Gebaseerd op bijzondere momenten uit zijn leven: de vele reizen die hij heeft gemaakt, de mensen die hij heeft ontmoet en natuurlijk de liefde. Want Jaymz kookt niet alleen met passie en gevoel, zo leeft hij ook.

Hoe Jaymz ooit in Nederland is terechtgekomen? Midden jaren negentig zou hij als kok gaan werken in een sterrenrestaurant in Londen. Een topbaan dus. Een tussenstop in Amsterdam leek Jaymz wel een leuk idee, voordat hij in de stresswereld van Londen zou duiken. Amsterdam beviel hem alleen te goed; op een mooie avond ontmoette hij aardige mensen die hem zowel een baan als een onderkomen aanboden. “Dat voelt wel goed!”, dacht Jaymz. Hij zegde zijn sterrenbaan af en vanaf dat moment is Nederland zijn thuisbasis.

Over John West zegt Jaymz: “Ik ken John West nog van vroeger uit Nieuw-Zeeland, maar ik heb weer helemaal ontdekt wat voor gave dingen je met vis in blik kunt doen!” Wij zouden zeggen: Bring a plate, grab a chair and enjoy...

[post_title] => Chef Jaymz Pool: “Wat een gave dingen kun je doen met vis in blik!” [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => introductie-jayzm-pool [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2016-12-08 13:47:14 [post_modified_gmt] => 2016-12-08 13:47:14 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://visopzijnbest.john-west.nl/?post_type=artikelen&p=804 [menu_order] => 0 [post_type] => artikelen [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw )

Ook interessant

Alle recepten van Jaymz voor de feestdagen!

Friends Party Dip,  Sunset Salad, Love food XL en meer supperlekkere recepten van Jaymz, handig op een rij en makkelijk te maken. ...

Lees meer

Chef Jaymz Pool: “Wat een gave dingen kun je doen met vis in blik!”

Chef-kok Jaymz Pool, bekend van het rebelse tv-programma Born2Cook, duikt voor John West in de wereld van vis in blik. Ken je ...

Lees meer
John West gebruikt cookies zodat er rekening wordt gehouden met uw interesses en je bezoek gemakkelijker verloopt. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Lees hier meer
Ik begrijp het