De lekkerste vis zit in blik!

12 december 2016 geplaatst

Als je weleens naar Portugal op vakantie gaat, is het je misschien opgevallen: tijdens zo'n eindeloze zomeravond op een terrasje aan de haven kun je als borrelhapje zogenaamde 'Conservas' bestellen. Dat is vis in blik, geserveerd op een bordje met wat brood. Heel simpel, maar zo puur van smaak! De visjes komen in allerlei soorten en varianten. Ze worden ingelegd in water, kruiden, olijfolie of tomatensaus. Vaak wordt er paté van gemaakt: met name de sardientjespaté is om je vingers bij af te likken. De Portugese blikjes zijn vaak prachtig verpakt, met felle kleuren en historische plaatjes. Niet alleen heerlijk als borrelhapje dus, maar ook echte collectors items die perfect zijn als kleurrijk souveniertje voor thuis. Wist je trouwens dat er in Portugal 'Bars de Conservas' bestaan, waar werkelijk alles uit een blikje komt?

Inmiddels zijn de conservenblikjes ook buiten Portugal geliefd. Er bestaan zelfs barretjes en delicatessenwinkels die volledig geweid zijn aan conservenblikjes! Zo kon je een paar jaar terug in Londen heerlijk eten bij de Canned Fish Pop Up Shop. Het zou ons niets verbazen als er binnenkort zo'n zelfde Pop Up restaurant zou opduiken in Nederland!

Steeds meer chefkoks ontdekken dus hoe lekker je kunt koken met vis uit blik.

Natuurlijk ook 'onze' Jaymz Pool. Hij ging aan de slag met onze Sardientjes uit blik en maakte er iets heel bijzonders mee. Kijk maar! 

Delen

Ook interessant

Alle recepten van Jaymz voor de feestdagen!

Friends Party Dip,  Sunset Salad, Love food XL en meer supperlekkere recepten van Jaymz, handig op een rij en makkelijk te maken. ...

Lees meer

Chef Jaymz Pool: “Wat een gave dingen kun je doen met vis in blik!”

Chef-kok Jaymz Pool, bekend van het rebelse tv-programma Born2Cook, duikt voor John West in de wereld van vis in blik. Ken je ...

Lees meer