Chef Jaymz Pool: “Wat een gave dingen kun je doen met vis in blik!”

7 december 2016 geplaatst

Chef-kok Jaymz Pool, bekend van het rebelse tv-programma Born2Cook, duikt voor John West in de wereld van vis in blik.

Ken je Jaymz nog? In Born2Cook was wekelijks te zien hoe deze Nieuw-Zeelandse chef en zijn Canadese maatje Mike Zaitsoff vol enthousiasme verrassende gerechten op tafel toverden. De uitvinders van het lounge-koken, zo werden deze twee jonge honden ook wel genoemd: eenvoudige recepten, wél spannend door de soms onverwachte combinaties. Makkelijk om te bereiden en altijd met mooie, pure ingrediënten.

Daarnaast kookte Jaymz in legendarische Amsterdamse clubs zoals 11 en Trouw, de voorlopers van de zogenaamde Nouveau Ruig-beweging: eerlijk koken zonder gedoe, vaak op gekke plekken in de stad. Geen opsmuk, wel topkwaliteit. Inmiddels staat Jaymz aan het hoofd van de keuken van zijn eigen Yokiyo, een Koreaans restaurant dat onlangs van de Wallen verhuisde naar Amsterdam-Oost. Koreaans eten is momenteel hot – figuurlijk in ieder geval. Het is een soort Aziatische BBQ waarbij je ook kleinere hapjes bestelt. Je zit samen aan tafel en deelt de gerechten met elkaar. Heel gezellig. Het is bovendien een keuken waarin veel vis wordt gebruikt.

De komende weken zal Jaymz op onze website en Facebook-pagina in inspirerende filmpjes de lekkerste recepten met de visproducten van John West voor je klaarmaken. Gebaseerd op bijzondere momenten uit zijn leven: de vele reizen die hij heeft gemaakt, de mensen die hij heeft ontmoet en natuurlijk de liefde. Want Jaymz kookt niet alleen met passie en gevoel, zo leeft hij ook.

Hoe Jaymz ooit in Nederland is terechtgekomen? Midden jaren negentig zou hij als kok gaan werken in een sterrenrestaurant in Londen. Een topbaan dus. Een tussenstop in Amsterdam leek Jaymz wel een leuk idee, voordat hij in de stresswereld van Londen zou duiken. Amsterdam beviel hem alleen te goed; op een mooie avond ontmoette hij aardige mensen die hem zowel een baan als een onderkomen aanboden. “Dat voelt wel goed!”, dacht Jaymz. Hij zegde zijn sterrenbaan af en vanaf dat moment is Nederland zijn thuisbasis.

Over John West zegt Jaymz: “Ik ken John West nog van vroeger uit Nieuw-Zeeland, maar ik heb weer helemaal ontdekt wat voor gave dingen je met vis in blik kunt doen!” Wij zouden zeggen: Bring a plate, grab a chair and enjoy...

Delen

Ook interessant

JAYMZ KNOWS BEST!

“Wat een gave dingen kun je doen met vis in blik”. Jaymz Pool gaat op zijn eigen manier los met diverse gerechten, ...

Lees meer

Alle recepten van Jaymz voor de feestdagen!

Friends Party Dip,  Sunset Salad, Love food XL en meer supperlekkere recepten van Jaymz, handig op een rij en makkelijk te maken. ...

Lees meer