Het goede van vis in olie

20 oktober 2016 geplaatst

Sappige makreelfilets met een vleugje zonnebloemolie, malse tonijnmoot in een vleugje olijfolie, ansjovisfilets in olijfolie: aan veel van onze visvarianten hebben we plantaardige olie toegevoegd. Dat doen we bewust, want vis in olie heeft heel veel voordelen!

Het zit zo: vette vissoorten, zoals makreel en zalm, bevatten weinig verzadigde vetten en veel onverzadigde vetten. Onverzadigde vetten zijn essentieel voor een gebalanceerd dieet en vind je ook terug in de pure, plantaardige oliën die wij gebruiken. De zonnebloemolie houdt de moten vis zacht en mals èn bevat het hoge niveaus van meervoudige, onverzadigde vetten en vitamine E: goed voor hart en vaten. En dat olijfolie de laatste jaren onze keukens heeft veroverd, is ook niet voor niets. Het is een mooi natuurproduct, dat goede vetten en vitaminen bevat. Daarnaast bewaart de olie de omega 3 vetzuren en eiwitten van vis.

Olie zit niet alleen boordevol goede voedingsstoffen, het is ook een natuurlijke smaakmaker, zonder te veel te overheersen. Onze vis in olie is lekker makkelijk in gebruik, zeker wanneer je een warme maaltijd zoals pasta of een ovenschotel met vis klaarmaakt. Ook een salade krijgt net wat meer karakter wanneer je een blikje John West vis in olie toevoegt. En het smaakt ook nog eens heerlijk!

Kijk hier voor lekkere recepten met vis in olie:

 

Delen

Ook interessant

Nieuw: Gerookte Sardines in Extra Vergine Olijfolie & Mediterraans

NIEUWE PRODUCTEN! John West heeft 2 nieuwe producten. Gerookte Sardines in Extra Vergine Olijfolie en Gerookte Sardines Mediterraans. Heerlijke malse sardines (sprattus ...

Lees meer

Nieuw: Zalmstukjes met Dille of Citroen & Tijm

Nieuwe producten! John West heeft 2 nieuwe producten. De zalmstukjes met citroen & tijm en de zalmstukjes met dille. De zalm die ...

Lees meer