Pittige linguine tonijn
2 personen
20 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn
Bereiden
- Laat de tonijn en ansjovis uitlekken. Hak de ansjovis, kappertjes, peterselie en chilipeper fijn. De zaadjes van de peper zijn het pittigst, dus voeg deze naar smaak toe.
- Verhit de olie in een pan, voeg hier de chilipeper, ansjovis en geperste knoflook aan toe en laat voor 2 minuten staan. Bereid ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de kappertjes en oregano bij het ansjovismengsel, roer even goed door en voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper (de kappertjes en ansjovis maken het gerecht al zout genoeg) en laat 10 minuten pruttelen.
- Voeg de pasta en tonijnstukken bij de saus en meng tot een geheel. Verdeel over de borden en garneer met de peterselie.
TIP: Gebruik in plaats van de standaard tonijnvariant eens (2 blikjes van) onze Tonijn Inspirations Chili & Knoflook!
Ingrediënten
- 1 blik John West Tonijnstukken in Olijfolie (145g)
- 3 John West Ansjovisfilets
- 200 g linguine pasta
- 450 g tomatenblokjes (of passata)
- 1 teentje knoflook
- ½ chilipeper
- 1 tl kappertjes
- 1 handvol verse peterselie
- snufje gedroogde oregano
- 1 el olijfolie
- peper
Print