Pizza tonno
4 personen
20 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de rode ui fijn, de knoflook in 4 stukken en de mozzarella in smalle plakjes. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de tomaten fijn of pureer deze met de keukenmachine als u gebruik maakt van verse tomaten.
- Verhit de olie in een pan en bak de knoflook hierin voor 1 minuut. Voeg vervolgens de tomaten toe, laat deze 5 minuten mee pruttelen en haal dan de knoflook uit de pan. Haal de pan van het vuur en voeg de basilicumblaadjes toe.
- Smeer de saus over de pizzabodem en verdeel de mozzarella, ui en tonijn hier overheen. Bak de pizza in 12-15 minuten tot de mozzarella is gesmolten en de bodem knapperig is.
TIP: Heb je altijd al als Italiaanse kok je eigen pizzadeeg willen maken? Volg dan onderstaand recept:
- ½ tl bakpoeder
- 300 g bloem
- 1 el olijfolie
- 1 tl zout
- 170 ml water
1 . Mix alle ingrediënten in een broodmaker of kneed met de hand tot een geheel. Maak van het deeg een platte, rechthoekige bodem van ongeveer 25x30 cm. Kijk uit dat hij niet te groot voor de oven wordt!
- Plaats de bodem op een met olie ingevette bakplaat, bedek met vershoudfolie en laat voor 15 minuten in een oven op 50°C staan.
Ingrediënten
- 1 blik John West Tonijnstukken in Olijfolie (145g)
- 1 grote kant-en-klare pizzabodem
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 200 g tomatenblokjes of passata of verse tomaten
- 1 grote bol mozzarella
- ½ rode ui
- 4 basilicumblaadjes
- zout en peper
Print