Tonijnballetjes in tomatensaus

4 personen
20 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

  1. Rasp de schil van de limoen, klop het ei los en hak de peterselie grof.
  2. Meng in een kom de tonijn met de pijnboompitten, limoenrasp, peterselie, broodkruimels en ei. Breng op smaak met zout en peper en kneed er 12 balletjes ter grootte van een walnoot van.
  3. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de tonijnballetjes voor ongeveer 5 minuten. Draai ze af en toe om, zodat elke kant een beetje wordt aangebakken. De balletjes zijn klaar als ze goudbruin van kleur zijn. Haal ze dan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  5. Giet de pasta af en verwarm de tomatensaus in dezelfde pan. Voeg vervolgens de spaghetti en tonijnballetjes toe en mix het geheel door elkaar.
  6. Verdeel over de borden en garneer met de Parmezaanse kaas snippers en een paar basilicum blaadjes.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120g)
  • 1 limoen
  • 1 handje verse peterselie
  • 1 ei
  • 1 handje pijnboompitten
  • 50 g broodkruimels / paneermeel
  • 400 g spaghetti
  • 500 g tomatensaus
  • Parmezaanse kaas snippers
  • verse basilicum blaadjes
  • olijfolie
  • zout en peper
Delen
Print