Ovenschotel pasta tonijn

6 personen
60 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C of gasstand 4. Kook de pasta in gezouten water voor 1 tot 2 minuten. Dit is dus korter dan op de verpakking staat! Rasp beide kazen, laat de maïs uitlekken en hak de peterselie grof.
  2. Smelt de boter in een pan zonder deze te laten koken. Voeg de bloem toe en kook het mengsel voor 1 minuut en blijf het geheel goed roeren. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe tot een dikke, witte saus ontstaat.
  3. Haal de saus van het vuur, voeg de cheddar kaas toe en meng het tot een glad geheel. Voeg de pasta, tonijn, maïs en peterselie toe en meng tot alle ingrediënten goed verdeeld zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Plaats het geheel in een ingevette ovenschaal en besprenkel met de Parmezaanse kaas. Bak de ovenschotel voor 15-20 minuten tot de kaas goud kleurt.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Water (120g)
  • 600 g penne pasta
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 600 ml melk
  • 250 g cheddar kaas
  • 330 g maïs uit blik
  • 1 grote hand verse peterselie
  • 1 grote hand Parmezaanse kaas
  • zout en peper
Delen
Print