Courgettesoep met rode zalm

6 personen
30 minuten
Borrelhapje
Zalm rood

Bereiden

1. Snijd de courgette in blokjes, maak de groentebouillon en pers de knoflook. Lek de zalm uit, verwijder eventueel het vel en de graten en verdeel in stukken. 

2. Verhit in een (soep)pan de olijfolie en fruit de knoflook zachtjes. Bak de courgette 2 min. mee zonder te kleuren. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de courgette in 10 min. zachtjes gaar.

3. Neem de pan van het vuur. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Laat de soep afkoelen en zet 2-3 uur in de koelkast om door en door koud te worden. Verdeel de stukjes zalm over 8 kleine glaasjes. Schenk de courgettesoep op de zalm en druppel een beetje slagroom in de glazen.

 

Bereiden: ± 25 min. / Wachttijd: 2-3 uur

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Wilde Rode Zalm (213g)
  • 1 courgette
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el slagroom
Delen
Print