Gevulde avocado met zalmstukjes
2 personen
20 minuten
Bijgerecht
Zalm
Bereiden
- Schil met een aspergeschiller de onderste circa 5 cm van de groene asperges en snij ze in gelijke stukjes.
- Klop de eieren los met de crème fraîche en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Snij de avocado half door en haal de pit eruit. Lepel er vervolgens voorzichtig het vruchtvlees uit en snij dit in
- Verhit een wokpan met de olijfolie en roerbak de groene asperges circa 1 minuut.
- Voeg het eimengsel toe en maak met behulp van een garde een roerei, totdat het ei net stolt.
- Voeg de avocado en de zalmstukjes toe en spatel losjes door het eimengsel.
- Vul de avocado’s met het mengsel en garneer het met de lente ui. Smakelijk!
Voedingswaarde per persoon:
- Energie: 315 kilocalorieën
- Eiwit: 15 gram
- Vet: 24 gram
- Koolhydraten: 6 gram
- Voedingsvezels: 7 gram
Ingrediënten
- ½ blikje Zalmstukjes met Citroen en Tijm (55 gram)
- 8 stuks groene asperges
- 2 eieren
- 20 gram crème fraîche
- 1 avocado
- 5 ml olijfolie
- 1 lente ui, fijngesneden
- Peper en zout naar smaak
Print