Venkel met Tonijn en groene saus

4 personen
60 minuten
Lunch
Tonijn

Bereiden

1. Kook de krieltjes in water met zout in 15-18 min. gaar. Giet ze af, laat iets afkoelen en halveer ze.

2. Lek ondertussen de tonijn uit. Verwijder de steeltjes van de peterselie, pel de knoflook, snijd de venkel in reepjes en de paprika in stukken.

3. Pureer in een keukenmachine de peterselie, knoflook, komijn en citroensap fijn. Voeg 25 ml olie toe en meng tot een glad mengsel. Voeg de rest van de olie toe en breng op smaak met zout en peper.

4. Verhit 2 el olijfolie in een wok en roerbak de venkel en paprika beetgaar. Schep de tonijn en olijven erdoor en warm goed door. Serveer met de krieltjes en besprenkel met de groene saus.

p.p. ± 490 kcal / 29 g eiwit / 27 g vet (waarvan 22 g onverzadigd) / 32 g Koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnstukken in Water (145 g)
  • 600 g krieltjes (in de schil)
  • 25 g peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • ¼ tl gemalen komijn
  • 3 el citroensap
  • 75 ml olijfolie + 2 el
  • 1 grote venkelknol
  • 1 gele paprika
  • 12 zwarte olijven
Delen
Print