Gevulde witlofblaadjes met Zalm

4 personen
10 minuten
Tussendoor
Zalm rood

Bereiden

1. Lek de zalm uit en verwijder eventueel het vel en de graten. Halveer de kwart komkommer, verwijder het zaad en snijd in piepkleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne reepjes van ca. 6 cm en snijd de muntblaadjes fijn. Haal 12-16 mooie blaadjes van de witlof. Rooster het sesamzaad.

2. Klop een dressing van het limoensap en de vissaus. Meng met een vork de limoendressing, munt en komkommer door de zalm.

3. Verdeel de blaadjes witlof over een schaal en verdeel het zalmmengsel erover. Garneer met een paar reepjes bosui en bestrooi met het sesamzaad.

p.p. ± 30 kcal / 4 g eiwit / 1 g vet (onverzadigd) / 1 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Wilde Rode Zalm (213 g)
  • 2 el limoensap
  • 2 tl vissaus
  • 1 el verse muntblaadjes
  • komkommer
  • 2 stronkjes witlof
  • 1-2 bosuitjes
  • 2 tl sesamzaad
Delen
Print