Pastasalade met zalm en rucola

4 personen
20 minuten
Lunch
Zalm rood

Bereiden

1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.

2. Lek de zalm uit en verwijder eventueel het vel en de graten. Verdeel de zalm in grove stukken.

3. Roer de mascarpone los en meng de mascarpone met het citroenrasp. Hak de rucola grof. Giet de pasta af, bewaar wat van het kooknat.

4. Schep de zalm, mascarpone en rucola door de pasta. Breng op smaak met balsamicoazijn en versgemalen zout en peper. Voeg evt. nog wat pastawater toe als je het te droog vindt. Bestrooi met pijnpoompitten en serveer.

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Wilde Rode Zalm (213 g)
  • 300 g Grand'Italia fusilli integrali
  • 2 el pijnboompitten
  • 250 g mascarpone
  • 1,5 tl citroenrasp
  • 100 g rucola
  • 2 el balsamicoazijn
Delen
Print