Tonijn-bitterballen

6 personen
20 minuten
Borrelhapje
Tonijn

Bereiden

  1. Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder. Klop de eieren hierin los.
  2. Voeg een snufje zout en geleidelijk aan 150 ml water toe. Blijf goed mengen tot een zachte deegmassa ontstaat. Laat het deeg 1 uur rusten.
  3. Laat de tonijn uitlekken. Hak de peterselie, koriander, tijm, knoflook, lente-uitjes en het sjalotje fijn. Snijd de paprika in kleine stukjes.
  4. Meng alle ingrediënten van stap 3 samen, voeg het sap van de halve limoen toe en breng op smaak met zout en peper. Meng het deeg hier vervolgens zo goed mogelijk doorheen.
  5. Verwarm de olie in de frituurpan en plaats hier voorzichtig het deeg in kleine porties als balletjes in. Haal de balletjes er na 1-2 minuten uit als ze goudbruin zijn gekleurd, en laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.

Ingrediënten

  • 1 blik John West Tonijnstukken in Water (400g)
  • 240 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 eieren
  • 3 lente-uitjes
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika (Madame Jeanette of Antilliaans)
  • 20 g koriander
  • 4 takjes platte peterselie
  • 3 takjes tijm
  • ½ limoen
  • frituurolie
  • zout en peper
Delen
Print