Fajitas met tonijn en guacamole
4 personen
40 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn
Bereiden
- Pers de sinaasappel en limoen boven een schaaltje helemaal uit. Meng alle ingrediënten voor de marinade hier doorheen en breng op smaak met zout en peper. Wentel de tonijn door het citroensap en laat minimaal 8 minuten op een koude plek marineren. Verwarm de oven voor op 160°C.
- Snijd de avocado in stukjes. Hak de lente-ui, de tomaat en de chilipeper fijn en meng dit door de avocado. Zorg ervoor dat er niet te veel vocht van de tomaat en te veel zaadjes van de peper meekomen. Voeg de eetlepel limoensap toe en breng de guacamole op smaak met zout en peper.
- Wikkel de wraps in aluminiumfolie en laat deze 10 minuten in de oven opwarmen.
- Snijd de paprika’s in smalle reepjes. Hak de ui fijn.
- Fruit de ui in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de groene paprika toe. Voeg na 2 minuten ook de rode en gele paprika toe. Haal de pan van het vuur voordat de paprika’s echt zacht zijn.
- Zet de paprika even opzij, bijvoorbeeld op een warm bord, of gebruik een nieuwe pan.
- Bak de gemarineerde tonijn voor ongeveer 3 minuten op hoog vuur, tot het vocht verdampt is maar de tonijn nog niet droog is.
- Vul de wraps met de guacamole, paprika’s en tonijn. Voeg een beetje verse koriander naar smaak toe. Rol de wraps dicht, en serveer ze bijvoorbeeld als vierkant pakketje met een leuke prikker.
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Tonijnmoot in een Vleugje Water (120g)
- 10 wraps
- 1 groene, 1 gele en 1 rode paprika
- 1 ui
- verse koriander
- olijfolie
- zout en peper
- --- Voor de marinade:
- 1 sinaasappel
- 1 limoen
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl kruidnagel
- 1 tl chilipoeder
- snufje oregano
- snufje komijn
- --- Voor de guacamole:
- 3 rijpe avocado’s
- 1 lente-ui
- 1 tomaat
- 1 chilipeper
- 1 el limoensap
Print