Bruschetta tonijn, tomaat en ricotta

6 personen
10 minuten
Borrelhapje
Tonijn

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de sjalotjes en bieslook fijn. Meng 2/3 van de sjalotjes met de balsamico azijn en wentel de tonijn hier goed in om. Laat de tonijn voor minimaal 8 minuten marineren.
  2. Halveer de knoflook. Snijd het stokbrood in plakken van ongeveer 2 cm dik. Besmeer de stokbroodjes met behulp van een kwastje met wat olijfolie. Grill de broodjes voor een paar minuten in de oven.
  3. Smeer de beoliede kant in met de besneden kant van de knoflook als de broodjes nog warm zijn.
  4. Meng in een kom de ricotta met het citroensap, de bieslook en een half teentje geperste knoflook. Breng op smaak met peper.
  5. Snijd de tomaten in piepkleine stukjes en verwijder overtollig vocht. Breng op smaak met wat zout.
  6. Verdeel de ricotta over de sneetjes stokbrood. Beleg met stukjes tomaat en tomaat.

Ingrediënten

  • 2 blikken John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120g)
  • 3 sjalotjes
  • 6 el balsamico azijn
  • 1 stokbrood
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g ricotta
  • 3 tomaten
  • 1 el citroensap
  • verse bieslook
  • olijfolie
  • zout en peper
Delen
Print