Bruschetta tonijn, tomaat en ricotta
6 personen
10 minuten
Borrelhapje
Tonijn
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de sjalotjes en bieslook fijn. Meng 2/3 van de sjalotjes met de balsamico azijn en wentel de tonijn hier goed in om. Laat de tonijn voor minimaal 8 minuten marineren.
- Halveer de knoflook. Snijd het stokbrood in plakken van ongeveer 2 cm dik. Besmeer de stokbroodjes met behulp van een kwastje met wat olijfolie. Grill de broodjes voor een paar minuten in de oven.
- Smeer de beoliede kant in met de besneden kant van de knoflook als de broodjes nog warm zijn.
- Meng in een kom de ricotta met het citroensap, de bieslook en een half teentje geperste knoflook. Breng op smaak met peper.
- Snijd de tomaten in piepkleine stukjes en verwijder overtollig vocht. Breng op smaak met wat zout.
- Verdeel de ricotta over de sneetjes stokbrood. Beleg met stukjes tomaat en tomaat.
Ingrediënten
- 2 blikken John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120g)
- 3 sjalotjes
- 6 el balsamico azijn
- 1 stokbrood
- 1 teentje knoflook
- 150 g ricotta
- 3 tomaten
- 1 el citroensap
- verse bieslook
- olijfolie
- zout en peper
Print