Tonijntartaartjes met avocado

4 personen
10 minuten
Voorgerecht
Tonijn

Bereiden

  1. Hak de ui, bieslook en koriander fijn. Snijd de grapefruit in kleine stukjes en de avocado in kleine blokjes. Laat de tonijn uitlekken.
  2. Meng in een kom de ui, bieslook, koriander, avocado en tonijn en breng op smaak met peper.
  3. Meng in een andere kom het limoensap, de sojasaus, de olijfolie en de sesamolie tot een dressing. Meng dit vervolgens door het tonijnmengsel tot een geheel.
  4. Serveer de tartaartjes in mooie cirkelvormen met behulp van een kleine ronde bakvorm, of serveer de tartaar in glazen.

Ingrediënten

  • 2 blikken John West MSC Tonijnstukken in Water (145g)
  • 1 rijpe avocado
  • 1 roze grapefruit
  • 1 lente-ui
  • paar stengels bieslook
  • paar takjes koriander
  • 2 el limoensap
  • 2 tl sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl sesamolie
  • peper en zout
Delen
Print