Penne carbonara met tonijn
4 personen
20 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Splits de eieren en rasp de Parmezaanse kaas.
- Verhit de olijfolie in een pan en voeg de tonijn in grote stukken toe. Blijf voor een paar minute roeren tot de tonijn lichtbruin kleurt.
- Meng ondertussen de eierdooiers, de crème fraîche en de Parmezaanse kaas in een kom en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de beetgare pasta af, voeg deze toe aan de tonijn en meng dit door. Voeg dan het eimengsel toe en blijf het geheel stevig roeren tot de saus een beetje indikt. Stevig roeren is belangrijk zodat het ei niet los van de rest gaart.
- Verdeel over de borden en garneer met de verse peterselie.
Ingrediënten
- 2 blikken John West MSC Tonijnstukken in Water (145g)
- 500 g penne
- 5 eieren
- 5 el crème fraiche
- 50 g Parmezaanse kaas
- 1 takje verse peterselie
- olijfolie
- peper en zout
Print