Tonijncrumble met groenten

6 personen
60 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergine, courgette en tomaten in blokjes. Hak de ui fijn en maal indien nodig de hazelnoten fijn. 
  2. Bak de aubergine voor 5 minuten in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg dan de courgette, tomaten, ui, Provenciaalse kruiden en wat peper en zout naar smaak toe. Plaats een deksel op de pan en laat voor 15-20 minuten pruttelen. Roer af en toe een beetje door.
  3. Snijd ondertussen de boter in blokjes en plaats deze in een grote kom. Voeg de bloem, 2 el olijfolie en gemalen hazelnoten toe en kneed tot een kruimelig geheel: de crumble.
  4. Verdeel de groenten in 1 grote, of 6 kleine ingevette ovenschaal(tjes). Verkruimel de tonijnstukken hier overheen en bedek met de crumble.
  5. Zet in de oven voor 15-20 minuten.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnstukken in Olijfolie (145g)
  • 4 tomaten
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 tl Provenciaalse kruiden
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
  • 130 g bloem
  • 70 g gemalen hazelnoten
  • 80 g boter
  • 2 el olijfolie
Delen
Print