Pittige cakejes met tonijn
4 personen
30 minuten
Tussendoor
Tonijn
Bereiden
- Meng de tonijn met de chili-olie in een grote kom en laat ongeveer 10 minuten marineren.
- Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de tomaten en olijven in kleine stukjes. Vet de bakvormpjes in en verwarm de oven voor op 180°C.
- Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren.
- Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder. Voeg de eieren een voor een toe en roer goed door. Voeg de melk en de olijfolie onder voortdurend roeren toe. Breng op smaak met zout en peper en meng tot een homogeen geheel.
- Voeg de Parmezaanse kaas, olijven, tomaten, pijnboompitjes en tonijn toe en meng tot een geheel.
- Verdeel het mengsel over de bakvormpjes en plaats voor 20 minuten in de oven. Laat even afkoelen voor de cakejes uit de bakvorm worden gehaald.
TIP: Deze cakejes zijn ook koud erg lekker, bijvoorbeeld voor een picknick of een verjaardagstraktatie!
Probeer ook eens onze John West Inspirations Tonijn Chili & Knoflook!
Ingrediënten
- 3 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120g)
- 6 el chili-olie
- 90 g Parmezaanse kaas
- 50 g pijnboompitjes
- 100 g bloem
- ½ tl bakpoeder
- 4 eieren
- 80 ml melk
- 2 el olijfolie
- 120 g zongedroogde tomaten
- 100 g zwarte olijven zonder pit
- peper en zout
Print