Pompoensoep met tonijnbrood

4 personen
60 minuten
Voorgerecht
Tonijn

Bereiden

  1. Verwijder de zaadjes van de pompoen en snijd de pompoen in stukjes. Snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in halve ringen.
  2. Smelt de boter in een pan en bak de prei hierin. Voeg de pompoenblokjes beetje bij beetje toe onder constant roeren.
  3. Voeg de bouillon en het laurierblad toe op het moment dat de prei zacht is, en breng op smaak met zout en peper. Breng de soep aan de kook en laat deze voor ongeveer 30 minuten pruttelen. Voeg een beetje melk toe indien nodig.
  4. Bereid ondertussen de bouillon, snipper het sjalotje en rasp de Parmezaanse kaas. Meng het sjalotje met de balsamico-azijn en laat de tonijn hierin voor ongeveer 8 minuten marineren.
  5. Meng in een kom de crème fraîche met de Parmezaanse kaas. Snijd het brood in dikke plakken, van ongeveer 2 cm, en snijd deze vervolgens in brede repen. Besmeer het brood met een dun laagje crème fraîche en een laag gemarineerde tonijn.
  6. Plaats het brood even onder de grill en serveer met de pompoensoep.

 

TIP: Giet een scheutje hazelnootolie door de soep voor een nog vollere smaak!

Ingrediënten

  • 1 blik John West Tonijnmoot met een Vleugje Water (120g)
  • 1 pompoen (ongeveer 1.2 kg, ‘potimarron’)
  • 1 prei
  • 500 ml groentebouillon
  • 20 g boter
  • 1 laurierblad
  • 150 ml melk
  • 3 el balsamico-azijn
  • 1 sjalotje
  • 1 ongesneden boerenbrood
  • 3 el Parmezaanse kaas
  • 2 el crème fraîche
  • olijfolie
  • peper en zout
Delen
Print