Het verhaal achter onze vis in blik

3 november 2016 geplaatst

Achter elk blikje vis van John West zit in een verhaal. Onze vakkundige vissers bevaren de wateren van de wereldzeeën om voor jou de lekkerste tonijn, zalm, makreel en sardientjes te vangen. Direct nadat de vissen zijn gevangen, worden ze aan boord van onze boten opgeslagen in gekoeld zeewater of ingevroren, zodat de natuurlijke smaak en de voedingsstoffen optimaal behouden blijven. Vervolgens wordt de verse vangst zo snel mogelijk aan land gebracht, gesorteerd en verpakt. Dat gebeurt onder meer in onze fabriek in Portugal, een fascinerende, exotische plek. Hier wordt de vis ingeblikt en geconserveerd. Dit is een oude, slimme techniek. Als dat is gebeurd, worden de blikjes gereed gemaakt voor distributie.

Naast de voordelen die vis in blik met zich mee brengt, zoals de makkelijke bereiding en de lange houdbaarheid, worden door het snelle productieproces de goede eigenschappen van vis bewaard.

Vis bevat allerlei broodnodige voedingsstoffen die blijven behouden bij het inblikken van de vis. De visproducten van John West bevatten bovendien geen conserveringsmiddelen. Op die manier kun jij thuis genieten van de pure smaak, die net zo lekker is als op het moment van de vangst. Wist je trouwens dat de conservas restaurantes, waar enkel vis uit blik verkocht wordt, op sommige plekken in Portugal net zo populair zijn als hamburgertenten in Amerika?

Delen

Ook interessant

Probeer onze Steampots!

Met deze kleine voedzame maaltijd ben je in een mum van tijd klaar om er tegenaan te gaan! De perfecte combinatie van ...

Lees meer

Bewuste Visweek

Bij John West is verantwoord vissen onze hoogste prioriteit. In samenwerking met het WWF werken we hard aan duurzame zeeën zodat toekomstige ...

Lees meer
John West gebruikt cookies zodat er rekening wordt gehouden met uw interesses en je bezoek gemakkelijker verloopt. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Lees hier meer
Ik begrijp het