Vet lekker én gezond

8 februari 2017 geplaatst

Dat vis een positief effect heeft op je gezondheid, is vast geen verrassing voor je. Het Voedingscentrum roept al jaren op om twee keer per week vis te eten, waarvan minimaal één keer per week vette vis. Ook in de media en op foodblogs kun je van alles lezen over de voordelen van vis. Want of je nu kiest voor een vers visje bij de visboer of voor vis in blik, beide zitten boordevol goede voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamine B12 en vitamine D.

Maar hoe zat het nou ook alweer met die Omega3 vetzuren waar je vaak over leest?

Omega3 zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn ALA en de visvetzuren EPA en DHA; afkortingen voor ingewikkelde termen die je op zich kunt vergeten. Wat wél belangrijk is om te weten, is dat EPA en DHA kunnen bijdragen aan een normale bloeddruk en een goed functionerend hart, én dat ze voorkomen in vette vissoorten zoals makreel (met met stip op één), zalm en sardientjes. En er zijn nog meer voordelen: er zijn ook aanwijzingen dat Omega3 vetten goed zijn voor het behoud van een normaal functionerend gehoor en brein en het je cholesterol kan verlagen. Daarnaast  zijn er aanwijzingen dat vitamine D neerslachtigheid tegengaat. Best prettig in deze lange, donkere maanden, waarin ons lichaam door een gebrek aan zon minder vitamine D aanmaakt. Wil jij dus goed voor je lijf zorgen? Zet dan wat vaker vette vis op tafel. Lekker én gezond!

Delen

Ook interessant

Nieuw: Gerookte Sardines in Extra Vergine Olijfolie & Mediterraans

NIEUWE PRODUCTEN! John West heeft 2 nieuwe producten. Gerookte Sardines in Extra Vergine Olijfolie en Gerookte Sardines Mediterraans. Heerlijke malse sardines (sprattus ...

Lees meer

Nieuw: Zalmstukjes met Dille of Citroen & Tijm

Nieuwe producten! John West heeft 2 nieuwe producten. De zalmstukjes met citroen & tijm en de zalmstukjes met dille. De zalm die ...

Lees meer