Bewuste Visweek van 25 september t/m 1 oktober

25 september 2017 geplaatst

Van 25 september t/m 1 oktober is het weer de Bewuste Visweek!

Bij John West is verantwoord vissen onze hoogste prioriteit. In samenwerking met het WWF werken we hard aan duurzame zeeën zodat toekomstige generaties ook kunnen genieten van vis. Daarom is er binnenkort weer de bewuste visweek!

Er zijn zo’n 1 miljard mensen afhankelijk van vis als belangrijkste bron van proteïnen en meer dan 250 miljoen mensen leven van de visserij. Het is daarom belangrijk om overbevissing tegen te gaan. Zo worden de boten waarvan John West vis afneemt regelmatig gecontroleerd. Daarnaast is alle vis van John West volledig te traceren via de code op de blikjes. Zo durven wij met zekerheid te zeggen dat onze leveranciers zich aan dezelfde voorwaarden houden als het gaat om duurzaamheid.

John West streeft ernaar om in 2020 alleen nog maar duurzame vis te verkopen door onze merktonijn in te kopen bij visserijen die ofwel Marine Stewardship Council (MSC) gecertificeerd zijn, ofwel onderdeel uitmaken van een Fishery Improvement Projects (FIPs) om zodoende in aanmerking te komen voor MSC certificering. 

Meer weten over de Bewuste Visweek kijk dan hier voor meer informatie http://www.bewustevisweek.nl/

Delen

Ook interessant

Nieuw: Gerookte Sardines in Extra Vergine Olijfolie & Mediterraans

NIEUWE PRODUCTEN! John West heeft 2 nieuwe producten. Gerookte Sardines in Extra Vergine Olijfolie en Gerookte Sardines Mediterraans. Heerlijke malse sardines (sprattus ...

Lees meer

Nieuw: Zalmstukjes met Dille of Citroen & Tijm

Nieuwe producten! John West heeft 2 nieuwe producten. De zalmstukjes met citroen & tijm en de zalmstukjes met dille. De zalm die ...

Lees meer