“Soep is het ultieme comfort food”
21 maart 2017 geplaatst
Astrid Petit is foodblogger en Bourgondiër pur sang. Ze heeft haar eigen bedrijf en samen met haar man, die een boerderij runt, heeft ze drie kinderen. Best een druk leven dus. Daarom vindt Astrid het belangrijk om ondanks de drukte en hectiek samen met het gezin gezellig en gezond te kunnen eten. Daar schrijft ze over op haar leuke foodblog Bon Apetit. Want hoe kun je nou
lekker, simpel en vooral betaalbaar koken voor het hele gezin? Dat is een stuk simpeler dan je denkt, zo bewijst ze met haar heerlijke recepten. Vandaag serveert ze een soep van Sardinefilets met Rouille.
"Soep vind ik het meest veelzijdige gerecht. Je kan van bijna elke groente een soep maken van tomaten, knolselderij tot pompoen. Soep kun je eten bij de lunch, voorgerecht en zelfs als hoofdgerecht. Soep is eigenlijk het ultieme comfortfood, smaakt altijd, zelfs als je ziek bent. Omdat nog veel mensen rondlopen met verkoudheden of zelfs griep (ik ben ook flink ziek geweest), heb ik een heerlijke soep bereidt. Van zoete aardappels, uien en wortels heb ik een verukkelijke soep gemaakt, extra lekker door de toevoeging van sardientjes. Dit in combinatie met een simpele zelfgemaakte Rouille (sausje van o.a. knoflook) en geroosterd brood, je weet niet wat je proeft, zo ontzettend lekker!
Ik heb gekozen voor Sardinefilets met een vleugje extra vergine olijfolie, omdat je de olie uitstekend kunt gebruiken om de uien in te smoren. Zo krijg je op een heel eenvoudige manier een lekkere smaak aan de soep. Snel klaar, lekker en van het seizoen, wat wil je nog meer!!!
Buon appetite!!"
Ook interessant
Nieuw: Gerookte Sardines in Extra Vergine Olijfolie & Mediterraans
NIEUWE PRODUCTEN! John West heeft 2 nieuwe producten. Gerookte Sardines in Extra Vergine Olijfolie en Gerookte Sardines Mediterraans. Heerlijke malse sardines (sprattus ...
Lees meerNieuw: Zalmstukjes met Dille of Citroen & Tijm
Nieuwe producten! John West heeft 2 nieuwe producten. De zalmstukjes met citroen & tijm en de zalmstukjes met dille. De zalm die ...
Lees meer